Ana nobo en gelijk voorbereiding CARNAVAL. - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Leendert Oosse - WaarBenJij.nu Ana nobo en gelijk voorbereiding CARNAVAL. - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van Leendert Oosse - WaarBenJij.nu

Ana nobo en gelijk voorbereiding CARNAVAL.

Door: L1dert.

Blijf op de hoogte en volg Leendert

11 Januari 2008 | Aruba, Oranjestad

Bon Tardi allemaal weer.

Het nieuwe jaar hier op Aruba is heel goed begonnen.
Allereerst iedereen bedankt voor de kerstkaarten. Heb er inmiddels 4 ontvangen. En natuurlijk Erik, Ellie en Piet geweldig bedankt voor jullie kerstpakket en wensen die ik mocht ontvangen. SUPERRRRRRRRRRRRRR.

Na een geweldig nieuwjaarsfeest in Tanki Leendert en enorm veel vuurwerk overal en dagen lang is er enige rust gekomen bij de inwoners hier.
Aruba kent ongeveer 100.000 eigen inwoners. Heel veel verschillende omigranten uit heel veel landen hebben hier een plekkie gevonden. en dan zien we dat die vele culturen hier wel goed met elkaar kunen omgaan, samen leven en feesten. Duidelijk is dat men elkaar hier wel in zijn of haar waarde laat. Wat op Bonaire duidelijk anders was te ervaren, is hier duidelijk dat het 1 bevolking met elkaar is.
Wel is het zo dat men de enorme massa Amerikanen duidelijk ziet als andere groep mensen, die veel geld besteden en uitbundig leven en goed verzorgd moet worden.
Zij immers zorgen voor enorm veel inkomen hier op het eiland en heel veel mensen moeten leven van hen.
In zekere zin een beetje te vergelijken met de duitsers die naar bv zeeland komen en daar hun geld bestden opdat wij voorzieningen hebben waar ook wij van gebruik kunnen maken. Maar als er een feest is zuk je hier geen Amerikaanse toerist daar bij zien normaal gesproken. Feesten zijn voor de eigen inwoners, daarbij ook gerekend stagiares en tijdelijke arbeiders zo als ik bijvoorbeeld.
Hier wordt je makkelijk opgenomen in de lokale bevolking al noemen ze je natuurlijk altijd makamba. Dat is een troetelnaampje voor nederlanders (witte aap).
Na het feest van de jaarwisseling wordt het normaal enkele weken rustig, maar dit jaar niet. Want Carnaval is vroeg dit jaar ( 1 februari t/m 5 februari)
Dat betekend dat alle optochten en voorbereidingen eigenlijk nu al begonnen zijn en slechts een maand de tijd om alles gereed te krijgen. Zo hadden we afgelopen zondag 6 januari al een eerste optocht.
de fakkeloptocht.
Weinig fakkels, maar wel veel mensen, leuke kleding, veel drank en natuurlijk keiharde en vele vormen van muziek p straat, pleinen en gewoon overal.
enkele foto's van de optocht en de enorme geluidsinstallatie's op de vrachtwagens kun je hieronder zien.
De komende weken volgen er nog meer feesten en optochten hier in Oranjestad, maar ook in San Nicolas, De tweede plaats hier op Aruba aan de zuidkust.
Zo als jullie weten ben ik niet zo een feestvierder en zoek ik vaak rustige plekkie's op met geweldige natuur. Zo ook de oostkust hier op Aruba. dat is de wind kant. ruige kliffen, droge stukken grond, cactussen, baaien enz, enz.
Ben een bezoek wezen brengen bij de belangrijkste attractie van Aruba. Namelijk de natuurlijke brug. Door de zeegang gevormde natuurlijke brug. Er zijn er verschilende hier. De meest bekende van Aruba bij playa California is nog steeds een atractie al hoewel deze in september 2005 is ingestort.
Maaar naast de oude ingestorte is nog een kleinere dus men kan zich hier een goed beeld vormen van de situatie voor de instorting.Ook hiervan enkele foto's.
Verdr is er aan de oostkust nog een ruine te vinden van een oude goud smelterij. Alleen de muren staan nog vereind en daarom een moie lokatie om wat foto's te schieten.Verder hebben we hier op het eiland ook wilde geiten en ezels. Niet zo veel als op de andere beneden windse eilanden, maar ze zijn er nog steeds.
Ook hier van enkele foto's.
Verder is er weer een zeeuw, lees Schouwenaar, op het eiland geariveerd.
Ik woonde al met Monica in hetzelfde appartementen complex, maar nu hebben we Kasimier ook ingelijfd in het schouwse complex.
Leuk, want we kennen elkaar allemaal al een tijdje.
Mnica en Ksimier komen van Scharendijke.
Monica loopt nog stage tot juli, maar zal zeker na de zomer terug komen en zich hier gaan vestigen. Kasimier is hier voor 4 maanden, dus tot eind april.
Zo jullie zien, ik mis jullie natuurlijk . HAHAHAHAHAHAHAHAHAH.
Nou, ik denk veel aan jullie hoor. heb veel medelijden dat jullie de zon, warmte, zee meten missen hier.
Maar beloof jullie dat ik jullie zal blijven voorzien van info over mijn verblijf. Alhoewel ik weet dat er nu in januari veel van schouwen een bezoek brengen aan de caraibbean. Remco, Marloes en nicky zitten op Curacao.
Corne en Carolien gaan naar Statia binnenkort en Ton met zijn gezin zitten op Bonaire. Jullie zien, goed voorbeeld doet goed volgen hahahah.
Zo ik stop met jennen.
Dan nog enkele persoonlijke aandachts puntjes:
Remco en Jop: leuk jullie steeds te spreken via msn. Leonie en Ron: sterkte met jullie huis en alle werkzaamheden die daar bij komen kijken. Suzan en Ron: Jullie mogen ze best gaan helpen hoor hahahhaha. Pat en Rene: 25 dozen is nog niet echt veel hoor. gewoon doorgaan en blijven genieten van al die spullen die je maanden niet meer in je handen hebt gehad hahahah. Manja en Marko: elke keer weer geweldig om jullie te spreken. mis jullie best wel soms.
Violette en Bart: violet, sterkte met de 'ZIEKE'Bart. Bart: beterschap.
Leonne: hou vol, nog even. Emile: Ga maar oefenen alvast met de luiers. hahahahah. Die stinken man. Willemien en Henk: hee goede reis komende dagen naar Bonaire. fijne tijd bij Marko en doe hen de groeten. geniet er van.
Marloes: al dolfijnen gezien? hoe is Curacao?
Eline: wanneer kom je aan op Aruba? dinsdag 15? hoe laat?21.00 uur? Laat ff weten. Waar ga je wonen?
Zo dit was het weer voor even.
Allemaal wel gemeende WARME GROETEN. en alle goeds voor de komende tijd.
GROET.

• 11 Januari 2008 - 15:35

Leonne:

Ik zie dat je het erg zwaar hebt daar. Doe je het wel een beetje rustig aan? Hier gaat alles nog goed. Officieel nog 5 dagen maar ik denk dat ze een echte Bonairiaanse wordt. Te laat dus. Ik hou je op de hoogte. Emile heeft al geoefend met de luiers. Alleen de lucht nog niet. Spreek je snel. Liefs, Leonne

• 11 Januari 2008 - 16:15

Marko En Manja:

Nou dat is lief hoor: mis jullie BEST WEL en SOMS! Het loopt over van liefde die tekst! Ha Ha. Nee hoor Leentje we zijn blij , dat je 't zo naar je zin hebt!
    Ziet er in ieder geval super uit die fakkeltocht!
    Maar wij missen jou ook best wel soms hoor! Haha.
    Liefs, Marko en Manja

• 12 Januari 2008 - 22:19

Lautje:

Heey Makamba :o
    Volgens mij ben je inmiddels niet meer echt een wit aapje door de zon daar. Mail gauw weer, maar ben veel weg geweest en moet even blokken voor m`n cursus.Geniet er van en ik ga nu nog even je foto`s bekijken.
    Niet te veel melk drinken :i

• 14 Januari 2008 - 10:17

Eline:

Hey leendert. Ik kom morgen om 15.15 aan in Aruba. Daar word ik opgehaald door mijn huisbaas, dus das wel lekker makkelijk. mijn adres is: Ponton 81-H
    Dan zie ik je misschien morgen wel! groetjesss